Nieuws

Velusta scoort opnieuw én gaat door naar Riga

28 april 2018

Nog meer euforisch nieuws voor Velusta! Eerder deze week werden ze verkozen als beste spb studentenonderneming uit meer dan 500 start-ups op de Vlaamse finale van Vlajo én maakten ze kans op een plaatsje in de Europese finale. Wel... Deze kans krijgen ze! Over enkele weken mogen ze ons land verdedigen in Riga. En dit is nog niet alles! Ze werden deze week ook nog eens benoemd door Voka tot 'Meest beloftevolle studentenonderneming van 2018' op de Roundup van TAKEOFFANTWERP. Van een knappe prestatie gesproken, wij zijn heel trots!

Vlaamse finale Vlajo SPB's 2018

24 april 2018

Dikke proficiat voor Velusta en Tap-ID! Nadat ze een schitterende pitch hadden neergezet, was het tijd voor de zenuwslopende prijsuitreiking... Onze SPB's vielen in de smaak bij de jury. Tap-ID won de prijs voor Connectivity. Velusta won de Vlaamse finale als beste niet-operationele SPB, maar liefst 500 euro én kans op een deelname aan de Europese finale. 28 maart 2018 wordt bekend gemaakt of ze naar Riga mogen gaan. Wij hopen natuurlijk van wel! Goed gedaan jongens!

> Foto's Vlaamse finale Vlajo

Provinciale finale Vlajo SPB's 2018

16 april 2018

Vijf van onze SPB’s werden onlangs geselecteerd door Vlajo om hun onderneming te pitchen op de Antwerpse finale.

> Lees meer

Uitnodiging Inspirational Lecture II - Het Gesprek

15 maart 2018

Tijdens onze tweede Inspirational Lecture kom je alles te weten over de financiering van een startende onderneming. Het zal een interactieve sessie worden waarin ervaren experts uit verschillende vakgebieden hun kennis en ervaringen met jullie delen.

> Lees meer

Dragons' Den 2017

17 december 2017

Vrijdag 15 december waren alle studenten van The Company en externen uitgenodigd voor het hoogtepunt van het academiejaar: de Dragons’ Den. Tijdens dit evenement kregen zes groepen uit het tweede jaar de kans om hun zelf bedacht idee te verkopen aan een professionele jury bestaande uit Sven De Vocht & Nathalie De Schepper van Voka, Bernard Janssen van ING en Oliver Op de Beeck & William Matthynssens van Kreatix. Ze kregen drie minuten de tijd om het idee voor te stellen, hun financiële analyse te bespreken en eventueel de resultaten van hun marktonderzoek toe te lichten. Dit jaar vond de Dragons’ Den plaats in het hoofdkantoor van ING Antwerpen.

> Lees meer

Uitnodiging Dragons' Den

1 december 2017

15 december op het programma: de Dragons' Den.

> Lees meer

Uitnodiging Inspirational Lecture I

1 november 2017

22 november vindt de eerste inspirational lecture van The Company plaats. Op het programma staan twee boeiende gastsprekers.

> Lees meer

Startevent 2017

6 oktober 2017

De eerste activiteit van het nieuwe jaar was alvast een succes. De nieuwe CEO Roeben Floren opende het Startevenement met veel enthousiasme. Een reis doorheen de verschillende jaren van The Company zorgde ervoor dat alle nieuwe studenten weten wat hen te verwachten staat de komende 4 jaar.

> Lees meer

Uitnodiging Startevent 2017

24 september 2017

Op vrijdag 29 september 2017 vindt het jaarlijkse Startevent van The Company plaats.

> Lees meer

Slotevent

20 mei 2016

Op 20 mei om 15u00 sluit The Company het academiejaar feestelijk af met het Slotevent te campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen. Samen blikken wij even terug op het afgelopen jaar. Aansluitend komen de twee gastsprekers Jasper Verreydt (Turbulent) en Dieter Veulemans (Citycubes) hun verhaal vertellen over hun jonge groeiende ondernemingen.

The Company ontvangt label vlajo ambassadeurschool 2016

30 april 2016

'The Company' kreeg uit handen van minister en alumnus Philippe Muyters het label van ambassadeurschool van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). 'The Company' kreeg het label omdat het ondernemerschapsonderwijs structureel mee in zijn visie en beleid heeft opgenomen en het de Vlajo ondernemingszinprogramma's breed en juist inzet. The Company wordt zo in de schijnwerpers gezet als een ideale manier om studenten ondernemerschap aan te leren.

The Company-teams vallen in de prijzen

26 april 2016

April is gebruikelijk een drukke maand voor 'The Company'. Op 19 april vond dan ook de provinciale finale voor small business projects plaats. Hier hopen de teams na hun harde inzet dit academiejaar mee in de prijzen te kunnen vallen met hun eigen ontwikkeld product. Na veel bloed zweet en tranen was de tijd aangebroken om hun afgewerkte product voor te stellen aan een vakjury in de Provinciale finale. Onze 5 teams presteerden goed en maar liefst 2 van hen werden geselecteerd voor de Vlaamse finale. A4Bread' en 'Quick 'n easy chicken' mochten zich klaarmaken om een week later nogmaals het beste van zichzelf te geven in de volgende ronde.
Zij gaven het beste van zichzelf op 26 april in Brussel op de Vlaamse finale voor small business Projects om zo een plaatsje te bemachtigen voor de Europese finale. Beide teams werden jammer genoeg niet geselecteerd voor deze finale maar ze werden niet naar huis gestuurd met lege handen. 'A4Bread' en 'Quick 'n easy chicken' kregen respectievelijk het certificaat voor 'beste design' en 'meest hands on' uitgereikt. Een prestatie waar wij, als 'The Company', enorm trots op zijn! We hopen dat dit een goede motivatie kan zijn voor onze studenten van volgend jaar om even goed of zelfs beter te doen. Een dikke proficiat aan al onze studenten die deelnamen aan de Small Business Projects en ook aan 'AMFI' van de UGent, zij werden dit jaar uitgeroepen tot beste small business project van Vlaanderen. Nu rest ons enkel nog het slotevent op 20 mei om een meer dan geslaagd vijfde jaar 'The Company' af te sluiten.

Inspirational Lecture 2

16 maart 2016

Wij verwelkomen u graag op 16 maart om 19 u in het auditorium van vergadercentrum 'De Stroming', nationalestraat 111 te Antwerpen. Sprekers op deze avond zijn jonge ondernemer Mattias Van Nimmen van 'High Potential Students' en de ervaren CEO van 'Runners Service Lab', Jempi Wilssens.

Inspirational Lecture 1

18 november 2015

Het is alweer tijd om de eerste inspirational lecture van dit academiejaar aan te kondigen. Wij verwelkomen u graag op 18 november om 19 u in gebouw 'Den Bell' aan het Francis wellesplein te Antwerpen. Sprekers op deze avond zijn jonge ondernemers Jorik Rombouts en Jeroen Beysens.

Startevent 2015

25 september 2015

Op vrijdag 25 september 2015 vindt naar jaarlijkse traditie het openingsevent van The Company plaats. Dit jaar bestaat dit ondernemingsgerichte keuzetraject van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen reeds 5 jaar.

Uitnodiging Inspirational Lecture #2

18 maart 2015

Op woensdag 18 maart 2015 vindt de tweede Inspirational Lecture van The Company plaats.

Uitnodiging Inspirational Lecture

14 november 2014

Op woensdag 19 november 2014 vindt de eerste Inspirational Lecture van The Company plaats.

> Lees meer

Startevent 2014

26 september 2014

Naar jaarlijkse gewoonte was er het startevenement van The Company, het ondernemersgericht keuzetraject van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Hierbij hadden we het genoegen om opnieuw een ondernemingsgezinde spreker te mogen ontvangen. Bart Van Zele, oprichter van het bedrijf Halito, die al een succesvolle carrière achter de rug heeft deelde zijn ervaringen aan de hand van de 5 slechtste adviezen die hij ooit had gekregen als beginnend ondernemer.

> Lees meer